23948sdkhjf

Djurmatsjätte tar in ny vd

Doggy AB värvar Patrik Niklasson från Gb Foods Nordics som ny vd.

Doggy AB, som sedan 2020 ingår i Partner in Petfood, är en hund- och kattmatsproducent med märken som Mjau, Doggy och Bozita. I fjol omsatte man en miljard kronor och sålde mest hund- och kattmat i den svenska dagligvaruhandeln enligt siffror från NielsenIQ.

Företaget har nu gjort klart med en ny vd. Det blir Patrik Niklasson som har 25 års erfarenhet inom dagligvaruhandeln. Han kommer närmast från tjänsten som vd för GB Foods Nordics, en post han suttit på i nio år.

– Patrik Niklasson kommer att leda nästa kapitel i Doggy AB:s framtida tillväxtresa med fokus på expansion genom innovation och produktutveckling. Patrik har lång erfarenhet från dagligvaruhandeln och hans engagemang, passion och tydliga ledarskapsstil är precis det vi letat efter, säger Gerald Kuehr, koncern-vd för Partner in Petfood.

Doggy har omkring 200 anställda och är verksamt i 20 länder utöver Sverige och Norden. Patrik Niklasson efterträder Magnus Sjösten som varit vd sedan 2018.

– Jag är stolt över chansen att tillsammans med alla medarbetare få förvalta och utveckla ett 120 år gammalt bolag inom en bransch med stark tillväxt, säger Patrik Niklasson.

– De senaste fem åren har omsättningen fördubblats, och jag tror att vi kan dubbla den igen på fem år. Det blir en väldigt spännande resa.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08