23948sdkhjf

Maxi öppnar nytt

Maxi ICA Stormarknad Falköping, den 77:e Maxibutiken i Sverige.
Butiken kommer bland annat att erbjuda ett eget apotek, en separat avdelning för skönhet och hälsa samt ett generöst sortiment av lokalproducerade matvaror.

– Den lokala förankringen är mycket viktig i Falköping. I samband med premiären samarbetar vi med nästan alla våra lokala leverantörer, ett tiotal i dagsläget. Vi hoppas kunna finna ännu fler samarbeten i framtiden, säger Magnus Moberg, ICA-handlare Maxi ICA Stormarknad Falköping, i ett pressmeddelande.

Utökats
Den nya Maxibutiken var tidigare en ICA Kvantum. I samband med konverteringen har butiksytan utökats med 1000 kvadratmeter och man har gjort plats för Cura apoteket (ICAs egen apotekskedja), ett nytt bageri och en egen del för hälsa och skönhet. Dessutom har butiken försetts med en större färskvaruavdelning och en ny del för så kallade specialvaror (den del av sortimentet som innefattar artiklar för hem och fritid).

Minskad energiförbrukning
Butiken har höga mål när det gäller minskad energiförbrukning. Ambitionen är att minska energiförbrukningen med cirka 40 procent, från tidigare 2,6 miljoner kWh per år till 1,6 miljoner kWh per år. Lock på kylar och frys samt automatstyrd belysning och ventilation är några av åtgärderna som kommer att bidra till minskad energiåtgång.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078