23948sdkhjf

Affären klar: Anora avyttrar Larsen konjak till asiatisk dryckesjätte

Affären landar på 58,5 miljoner euro.

Den 6 september annonserade det nordiska vin- och spritföretaget Anora Group om upptackten till en försäljning av Larsen konjak till International Beverage Holdings Limited, som är en del av Sydostasiens dryckesjätte Thaibevs. I dag, 29 september, står det klart att affären är genomförd för 58,5 miljoner euro, enligt ett pressmeddelande.

Avyttringen inkluderar Anoras varumärken Larsen, Renault, Monopol och Ibis samt bolagets dotterbolag Larsen S.A.S. med produktionsanläggning i Cognac, Frankrike, och Anoras eaux-de-vie mognadslager. 

Affären ska stärka Larsens position på nyckelexportmarknaderna i Asien, inklusive Kina och Hongkong. Kina är en av konjak-kategorins viktigaste marknader, står det.

Anora kommer att fortsätta vara en exklusiv distributör i Norden och Baltikum, inklusive taxfree och resehandeln. 

I linje med Anoras tillväxtstrategi för 2030, görs avyttringen av konjakverksamheten det möjligt för Anora att stärka sitt fokus på sina nyckelvarumärken. För ett år sedan investerade Anora bland annat 50 miljoner kronor med att köpa 26 procent i det danska bolaget ISH, som producerar alkoholfria spritsorter, viner och färdigblandade drycker.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11