23948sdkhjf

Dagab internrekryterar ny vd

Hans Bax har rekryterats till ny vd för Dagab och kommer den 1 februari 2024 att efterträda Nicholas Pettersson, som då blir vd för Willys.

Hans Bax har de senaste tolv åren arbetat inom Dagab, senast som affärsområdeschef med ansvar för koncernens kött & chark-, fisk & skaldjur-, samt frukt- & gröntaffär. Han är också ansvarig för det nya halvautomatiska frukt- och gröntlagret i Landskrona.

Innan dess jobbade han både på Ica och Lidl. Som kategoriområdeschef och inköpschef på Ica och varuflödeschef och inköpschef på Lidl.

Sammanlagt har Hans Bax jobbat inom svensk dagligvaruhandel i över 20 år.

– Jag är oerhört glad över att Hans Bax i början av nästa år kliver på som vd för Dagab. Hans har en lång erfarenhet inom dagligvaruhandeln och har jobbat i olika roller inom Dagab under sina drygt 12 år inom Axfoodkoncernen. Han har både bredd och djup i sin kompetens och ett starkt kommersiellt driv. Han är också en mycket uppskattad ledare och har spelat en betydande roll i Dagabs utveckling under de senaste åren. Jag ser fram emot att följa Dagabs fortsatta resa under Hans ledning, säger Klas Balkow, vd och koncernchef för Axfood, i en kommentar.

– Jag är fantastiskt glad och väldigt hedrad över att få tillträda som vd för Dagab. Jag har arbetat inom Dagab i många år och inspireras av den starka operativa prestationen i kombination med den ständiga strategiska förnyelsekraften som finns hos alla medarbetare inom företaget. Tillsammans med alla medarbetare, kunder och leverantörer ser jag fram emot att fortsätta utveckla Dagab, säger Hans Bax.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078