23948sdkhjf

Hårda plastförpackningar släpper ut mer CO2 än mjuka

Tyska kemiföretaget BASF har tagit fram en livscykelanalys för att undersöka vilken miljöpåverkan olika materialval ger för en mozzarellaförpackning, som får representera livsmedelsgodkända plastförpackningar.
Analysen visar att en mozzarellaförpackning av hård plast genererar tre gånger mer koldioxid under sin livstid än en mjuk flerskiktsförpackning. Förklaringen är att framställningsmetoden för den hårda mozarellaförpackningen har en potentiellt större miljöpåverkan i nästan alla kategorier jämfört med den mjuka flerskiktsförpackningen, som består av ...
Få tillgång till hela artikeln - enkelt och snabbt
Provprenumeration
Skapa en provprenumeration
Prova nu
Prenumeration
Välj mellan våra prenumerationer på Food Supply SE och hitta vad som passar dig och/eller ditt företag
Se prenumerationer
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094