23948sdkhjf

Opticept i partnerskap med kanadensiskt matprocessbolag

Det Lundbaserade Nasdaq-noterade bolaget Opticept Technologies har ingått ett partnerskap med det kanadensiska bolaget Food Process Solutions Corp, FPS.

Syftet är att erbjuda livsmedelsproducenter på den globala marknaden en lösning. Tillsamans ska bolagen vända sig till livsmedelsproducenter på den globala marknaden för behandling av alla typer av fasta livsmedel, enligt ett pressmeddelande.

Det Opticept gör är att optimera biologiska processer, bland annat genom förlängd hållbarhet, minskat avfall och förbättrad kvalitet, som smak, doft, färg, näringsinnehåll. Det kan göra att matproduktionen blir billigare och bättre produkter samt minska miljöpåverkan.

”Avtalet med FPS är ett strategiskt genombrott in på marknaden för fasta livsmedel. Det öppnar upp denna stora etablerade marknaden kostnadseffektivt for OptiCept, vilket är helt i linje med vår kostym och strategi. Vi ser att vi kan etablera oss på marknaden väsentligt snabbare och i större omfattning genom detta djupa samarbete”, kommenterar Thomas Lundqvist, vd, Opticept Technologies.

FPS gör system för frysning, kylning, fritering och hantering av livsmedel. PEF-lösningen är för processade potatisprodukter, torkade grönsaker, frukt, örter och frysta livsmedel.

”Vår målsättning är att förena den främsta PEF-teknologin med marknadens främsta livsmedelshanteringslösningar. Jag ser med stor spänning fram emot att påbörja vårt samarbete och att introducera innovativa PEF-system på marknaden”, anser Jeffrey Chang, vd, FPS.

Marknaden som de vänder sig till uppskattas av de två bolagen till ett värde av 279 miljarder euro årligen, står det.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.362