23948sdkhjf

Semper satsar på växtbaserad ekologisk barnmat

Minst hälften av proteinet kommer från växtriket.

”Genom att lära sig att tycka om smaken av baljväxter och grönsaker från en tidig ålder sätts grunden för hälsosamma matvanor senare i livet”. Det skriver livsmedelsproducenten Semper i ett pressmeddelande.

– Måltiderna bygger på konceptet balanserade proteinkällor som innebär att minst 50 procent av proteinet i våra nya måltider på burk kommer från växtriket i form av baljväxter, grönsaker, rotfrukter och spannmål, säger Sofia Lindskog, innovationschef på Semper.

Semper fortsätter att utveckla produkter i linje med forskningsresultaten från OTIS – ett samarbete med Umeå universitet där de har utformat en studie som visar hur man framgångsrikt och långsiktigt kan öka barns intag av växtbaserade livsmedel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109