23948sdkhjf

Förpackningsjätte utvecklar nästa generations livsmedel

Tetra Pak och Lunds universitet lanserar en ny forskningshub för undersökningar om hur bioprocessteknik kan generera nya lösningar inom hållbar livsmedels- och materialproduktion.

Mot bakgrund av mer än en tredjedel av de globala växhusgasutsläppen kommer från hur vi producerar, bearbetar och förpackar livsmedel koncentreras arbetet i Biotech Heights, som huben kallas, på utveckling av bioprocesstekniker från forskning till kommersiellt bruk.

Fokus ska vara att ta fram alternativa proteiner som härstammar från fermentering och relaterade processer kring materialproduktion

– Dagens livsmedelssystem är tyvärr inte optimalt ur ett hållbarhetsperspektiv och vi tror att samarbete mellan näringsliv och akademi är avgörande för att skala upp de innovationer som kan skapa nya lösningar som bidrar till transformeringen av vårt livsmedelssystem, säger Charles Brand, executive vice president för processing solutions & equipment på Tetra Pak.

Biotech Heights kommer vara en öppen innovationsmiljö där samtliga medlemmar får tillgång till ett världsledande laboratorium och utrustning för både kommersiella och akademiska bruk.

Huben kommer också att inkludera tvärvetenskaplig forskning inom marknadsstrategier, konsumentbeteenden och kommande trender.

– Vi ser partnerskap med Lunds universitet som ett viktigt steg där vi tillsammans bidrar till att utveckla nästa generations livsmedel. Genom att kombinera vår branschkunskap med universitetets akademiska expertis hoppas vi kunna landa i vad som krävs för att övervinna de hinder som finns för att konsumenter ska acceptera alternativa proteiner, förklarar Micael Simonsson, director, processing development & biotech på Tetra Pak.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141