23948sdkhjf

Väderstad investerar ytterligare i produktionen

Väderstad satsar och gör stora rationaliseringar och effektiviseringar i produktionen i Sverige för att möta ökad efterfrågan av lantbruksmaskiner.
Väderstad investerar och effektiviserar produktionen. Investeringarna uppgår totalt till 150 miljoner kronor. Detta är väl i linje med företagets tillväxtstrategi för de kommande åren.

För Väderstad innebär detta ett nytt internt logistikcenter, en ny stor 3D laser för rör, ny automatisk anläggning för svetsning och bearbetning av radenheter till Tempo såmaskinen.

- Detta är första gången företaget investerar så kraftigt i produktionen under ett och samma år. Förändringarna är ett måste för att bygga bort flaskhalsar och för framtida tillverkning av Väderstads nya ”planter” Tempo ämnad för bl.a. majssådd, säger Andreas Stark produktionschef vid Väderstad i ett pressmeddelande.

Internt logistikcenter
Ett internt logistikcenter för produktion på 6 000 kvadratmeter är största enskilda investeringen under 2013. Centret har dubbel kapacitet i jämförelse med nuvarande logistikhantering.

- Vi rustar oss för framtiden. Det nya centret kan försörja produktionen för flera år framåt med både köpt material samt lagra detaljer som vi tillverkar själva, säger Thomas Eliasson projektledare för Logistikbyggnationen.

- Investeringarna är stora och innebär ett nytt internt logistikcenter för produktion, en ny 3D laser för skärning av rör, uppgradering av målerianläggningen, en ny automatisk anläggning för svetsning och bearbetning av radenheter till Tempo såmaskinen, säger Andreas Stark.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172