23948sdkhjf

Ikea börjar sälja alternativ korv baserad på risprotein

Kompletterar korvsortimentet med ett växtbaserat alternativ som har en konsistens liknande den klassiska Ikea-korven.

Ikea började sälja en grönsakskorv, eller vegankorv, för drygt fem år sedan. Möbelföretaget utökar nu det alternativa korvsortimentet med en proteinkorv, baserad på ett risprotein med smaker från lök, äpple, salt, peppar och rökighet. 

Köttbaserade korvar har vanligtvis ett hölje runt köttet, vilket ger ett knäpp när du tar en tugga. Knäppet på den nya växtbaserade varmkorven är tänkt att efterlikna det knäppet och den sensoriska upplevelsen av att bita i en vanlig köttbaserad korv.

Den nya alternativa korven börjar säljas den 25 oktober.

– Vi vill med vår mat göra livet bättre genom att erbjuda goda, mer hälsosamma och mer hållbara alternativ. Jag är stolt över att vi har tagit fram en riktigt god växtbaserad korv som en del i det arbetet. Vår nya medlem i korvfamiljen har dessutom ett riktigt bra pris på fem kronor, säger Marcus Carlsson, foodmanager på Ikea Sverige, i ett pressmeddelande..

Vilken producent som har tagit fram och levererat korven framgår inte av pressmeddelandet. När presschefen på Ikea Sverige, Joakim Borgudd, får frågan svarar han.

– Vi går, av konkurrensskäl, inte ut med våra leverantörer. Och det är alltså en leverantör som tillkommit – ingen korv har tagits bort ur vårt sortiment, säger han i ett mejl.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094