23948sdkhjf

Cloetta ökar i tillväxt – men lägre marginal

Konfektyr- och snacksbolaget Cloetta redovisar ett justerat rörelseresultat på 208 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2023 (188).

Det rapporterade rörelseresultatet blev 201 miljoner kronor (186). Nettoomsättningen uppgick till 2.148 miljoner kronor (1.798). Den organiska tillväxten var 12,2 procent. Nettoresultatet låg på 161 miljoner kronor (130).

Cloettas vd Henri de Sauvage-Nolting uppger att de svenska och norska marknadernas resultat påverkats negativt till följd av svaga valutor men att inflationstrycket på vissa insatskostnader har avtagit, samtidigt som priset på socker och kakao fortsatt att stiga.

Som Cloetta tidigare kommunicerat förväntas den regulatoriska processen för fabriksanläggningen att ta längre tid än beräknat och den nya tidsplanen indikerar att de större planerade investeringarna kommer att påbörjas under 2025, i stället som tidigare uppskattats slutet av 2024.

”Detta indikerar att verksamheten i fabriken kommer att starta under andra halvåret 2026”, skriver Cloetta vd:n.

Han uppger vidare att den totala investeringen, trots dagens högre räntenivåer, är inom budget då Cloetta har gjort kostnadsbesparingar hänförliga till den höga löneinflationen 2023.

”Vi bedömer att den nya tidsplanen inte kommer att påverka avkastningen på investeringen negativt”, heter det.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078