23948sdkhjf

Sveriges Nötköttsproducenter tar steget in i LRF Kött

Sveriges Nötköttsproducenter, SNP, tar steget in i nybildade LRF Kött.
LRF bjöd i förra veckan in intresseföreningarna, bland annat Sveriges Nötköttsproducenter, SNP, till samarbete i nybildade LRF Kött.

– SNP tackar med glädje tackar ja till detta. Fördelarna med LRF Kött är att vi blir enade och bättre kan påverka genom samarbete mellan olika köttslag och föreningar. Detta är ett sätt att utnyttja varandras kompetenser på ett effektivt sätt, säger Jan Forssell, ordförande i Sveriges Nötköttsproducenter i ett pressmeddelande.

Stärka svensk köttproduktion
Med hjälp av LRF Kött kan Sveriges Nötköttsproducenter på ett tydligare sätt än idag påverka vilka näringspolitiska frågor som ska drivas och hur resurserna ska satsas för att stärka svensk köttproduktion. Detta ger Sveriges Nötköttsproducenter en stark och viktig roll inom näringen.

– LRF Kött kommer att företräda LRF i köttfrågor och där är det naturligt och självklart att Sveriges Nötköttsproducenter ska ha en aktiv roll. Vi ser fram emot att tillsammans med både gris- och lammnäringen få inleda samarbetet snarast möjligt, avslutar Jan Forssell.

LRF beslutade nyligen att bilda LRF Kött och erbjuda intresseföreningarna Sveriges Grisföretagare, Sveriges Nötköttsproducenter, Svenska Fåravelsförbundet och Sveriges Djurbönder att ingå.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079