23948sdkhjf

Axfood säljer vattenflaskor till förmån för Solvatten

Ett 30-tal Willys- och Hemköpsbutiker säljer från och med midsommarveckan kolsyrat vatten till förmån för den svenska uppfinningen Solvatten.
Axfood har tagit fram en halvlitersflaska med kolsyrat vatten med citronsmak som en del i samarbetet med företaget Solvatten. Flaskorna säljs för tio kronor styck där hälften av intäkterna går till Solvatten.

Solvatten ger människor i utvecklingsländer tillgång till rent vatten genom att rena och värma upp vatten med hjälp av solenergi.

Svensk uppfinning
Solvatten är en svensk uppfinning som gör det möjlig att enkelt rena och värma upp vatten. Företaget leds av uppfinnaren Petra Wadström. Axfood stöder ett pågående solvattenprojekt i Uganda.

- Det känns väldigt bra att stödja Solvatten som både är ett miljö- och klimatprojekt och ett projekt som ger människor ett bättre liv, säger Anders Strålman, koncernchef för Axfood. Vår förhoppning är att med hjälp av kunderna ge fler ugandiska familjer tillgång till rent vatten. Blir projektet framgångsrikt utvidgas det till fler butiker.

Axfood stöttar sedan tidigare Solvatten som en del av klimatkompensationen för tjänsteresor med flyg samt genom produktserien Garant Såklart.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094