23948sdkhjf

Foodtech-investerare tar in miljoner – startar grön fond

Kale United siktar på att börsnoteras 2025.

Det publika holdingbolaget Kale United investerar i växtbaserade foodtechbolag, som varumärkena Mycorena, Bärta och Hooked, och planerar att börsnoteras andra kvartalet 2025. 

Som ett led i detta har Kale United startat en ny finansieringsrunda med målet att ta in 12 miljoner kronor. Rundan pågår till och med den 1 december och enligt ett pressmeddelande är en tredjedel av aktierna är redan bokade.

– Kale United befinner sig i en stark position för att fortsätta att utveckla verksamheten mot målet att börsnoteras 2025. Vi ser fram emot att förverkliga våra planer på att starta en grön fond och att erbjuda investerare att få ut mesta möjliga ”impact” för sina investeringar, kommenterar Måns Ullerstam, vd Kale United.

Fonden ska användas till hållbara investeringar och vänder sig till större institutionella investerare. Det är också ett viktigt steg för kunna följa portföljbolagen längre i utvecklingen när de har behov av mer kapital för expansion. Det förvaltade kapitalet kommer att öka med 150 miljoner kronor, står det.

Redan nu har Kale United beslutat att utöka investeringen i det kanadensiska bolaget Opalia Foods, som framställer komjölk från mjölkceller i bioreaktorer. Det vill säga producerar mjölk utan kor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125