23948sdkhjf

Svenskt matkassebolag expanderar – ”för att klara av kristiden”

Det Göteborgsbaserade bolaget Saveabl känner sig tvungna att satsa i Danmark för att överleva. Nu planerar de även en lansering i Stockholm.

Matkassebolaget Saveabl har funnits två år i västra Sverige. Nu lanserar den "räddade" matkassen även i Danmarks huvudstad, Köpenhamn. Den första veckan ökade bolaget sin försäljning med nästan 75 procent i Skåne och Köpenhamn, enligt ett pressmeddelande.

Bolagets vd, Jeroen Thijssen, förklarar expansionen.

– Vi insåg att vi var tvungna att satsa för att växa och klara av denna kristid. Köpenhamn är en bra stad för vårt koncept. Vi tror att vår målgrupp finns där utifrån att det är klimatmedvetna människor, en internationell stad och en stad med många restauranger, där många är öppna för att lägga lite mer pengar på mat, säger han.

Under de närmaste månaderna är planen att även kunna erbjuda kassen i Stockholm.

Saveabl tar emot mat som grossister och butiker säger nej till, vilket gör att 80 procent av deras matkassar bygger på vegetarisk “räddad” mat.

Enligt pressmeddelandet släpptes en rapport av RISE (Research Institutes of Sweden) som visar på att Saveabls preppade matkasse har fem gånger lägre klimatavtryck jämfört med en genomsnittlig svensk middag.

– Saveabls middagar når dessutom de långsiktiga målen för låg klimatpåverkan, enligt RISE klimatskala för måltider, menar Jeroen Thijssen.

Idag kan hushåll längs kuststräckan från Uddevalla till Malmö och Köpenhamn beställa Saveabls matkasse, men också hela Västra Götaland, Halland och några kommuner i Småland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062