23948sdkhjf

Urban Deli gör framtidens fiskgratäng med Gårdsfisk

Urban Deli har tillsammans med Gårdsfisk tagit fram en fiskgratäng som är gjord på klimatcertifierad fisk.

I samarbete med Gårdsfisk har Urban Deli tagit fram en ny fiskgratäng i samarbete med Gårdsfisk, ett svenskt bolag som föder upp fisk i integrerat vatten- och jordbrukssystem hos svenska bönder på svenska bondgårdar. Fiskgratängen är gjord på Gårdsclarias, en klimatcertifierad fisk som är uppfödd hos bönder i Sverige och är grönlistad av Världsnaturfonden WWF.

– Samarbetet med Urban Deli är både kul och viktigt. Våra hav, speciellt de som är nära oss som Östersjön, står inför enorma utmaningar och vi måste tillsammans skapa förutsättningarna för att haven och fisken som bor i haven ska få en chans att uppnå balans. En Gårdsfiskgratäng hos Urban Deli är ett viktigt steg på den resan och vi hoppas naturligtvis på att vi kan göra fler produkter tillsammans i framtiden, säger Andreas Granath, marknadschef Gårdsfisk, i en kommentar.

Axfood, som är majoritetsägare i Urban Deli, har som vision för Urban Deli som en drivande kraft för framtidens mat, något som samarbetet med Gårdsfisk ska spegla.

– Att hitta aktörer, bolag eller personer som tror på samma vision som vi är nödvändigt för att kunna skapa framtidens mat. Samarbeten som med Gårdsfisk, som är en växande aktör på fiskmarknaden, är otroligt viktigt för att nå våra mål men också för att vara den bidragande faktorn till att vi alla äter gott och mer hållbart, säger Olivia Secher, Marknadschef Urban Deli

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.068