23948sdkhjf

Lidl plockar bort plastlocken – sparar fem ton plast per år

Lidl Sverige tar bort plastlocket på två av sina créme fraiche produkter och sparar därmed 5,5 ton plast per år.

På två Matriket-artiklar tar nu Lidl bort plastlocken. Det handlar om två deciliter förpackningarna Matriket Créme Fraiche 13 procent och 32 procent. I stället för plastlock kommer nu aluminiumoblat skydda innehållet.

Genom att slopa plastlocken på de två produkterna räknar Lidl med att sparar 5,5 ton plast per år. 2019 antog Lidl en global plast trategi som innebär att minska plastanvändningen. Målet är att innan 2025 minska användningen av engångsplast med 20 procent.

– På Lidl Sverige arbetar vi brett i alla våra affärsområden för att identifiera effektiviseringar för miljön. Det handlar om större insatser som att bygga CO2-neutrala butiker på Gotland genom medvetna materialval, och lite mindre som att ta bort plastlocket på crème fraiche-förpackningen. Att en sådan till synes enkel åtgärd som att ta bort plastlocket på en produkt ger en besparing på 5,5 ton plast per år ger perspektiv. Alla åtgärder, små som stora, räknas i vår kamp för att minska vår klimatpåverkan, säger Anneli Bylund, hållbarhetschef på Lidl Sverige, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11