23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Vd:n om den svinnsmarta matkassen – ”vågar inte riktigt gasa”

Det hela började med en idé hur man skulle ta vara på all den maten som kastas men som är fullt ätlig. Det var en krokig väg, men som idag har blivit den svinnsmarta matkassen Saveabl.

Matsmarts idékoncept med att rädda mat som annars hade slängts tände en idé. Att ta deras produkter och laga till en färdig rätt, ansåg Jeroen Thijssen, idag vd för Göteborgsbaserade Saveabl, vara en utmaning. Då föddes ett litet frö till idén som idag har blivit Saveabl.

– Vi ansåg att det var svårt att pussla ihop de varor som fanns på Matsmarts hemsida till en färdigrätt. Så den allra första idén var att göra en matkasse på det Mathem har och hjälpa kunden pussla ihop fullständiga rätter, förklarar Saveabls vd och grundare Jeroen Thijssen.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.231