23948sdkhjf

Menigo ska minska utsläppen med ny klimatmärkning

För att förenkla det för kunder att enkelt kunna se olika produkters utsläppsmängd inför Menigo en räknemodell som visar klimatpåverkan på samtliga produkter.

Menigo har inlett ett samarbete tillsammans med Carbon Cloud för att enkelt kunna visa och jämföra livsmedelsprodukters utsläppsmängd. Målet är att kunder och leverantörer enkelt ska kunna fatta mer hållbara beslut.

– Detta är ett efterlängtat och viktigt steg i vårt hållbarhetsarbete. Vi går från att tidigare kunnat mäta klimatavtrycket för produkt vid enstaka tillfällen, till att kunna följa det i vårt dagliga arbete. Genom att CO2 beräkna alla livsmedelsprodukter i vårt sortiment får vi en större möjlighet att minska våra utsläpp i hela värdekedjan, och skapa förutsättningar för våra kunder och leverantörer att minska sina utsläpp, säger Christoffer Carlsmose, hållbarhetschef Menigo, i en kommentar.

Carbon Cloud har själv utvecklat räknemodellen som baseras på uträkningen som kombinerar produktionsdata direkt från varje produkt med forskningsdata på utsläppsintensiteten i varje process och representativa produktionsdata från globala källor.

– Att visualisera klimatavtrycket per produkt är ett nytt sätt att arbeta för alla aktörer i värdekedjan, leverantör, grossist och restauratör. Att med gemensamma krafter arbeta för att reducera varje enskild livsmedelsprodukts klimatavtryck kommer skapa långsiktig skillnad på riktigt, säger Christoffer Carlsmose.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096