23948sdkhjf

Convini vill göra det enkelt att välja rätt

Convini vill hjälpa sina kunder att fatta medvetna beslut. Därför har de inlett ett samarbete tillsammans med Consupedia för att hållbarhetsdeklarera sitt produktsortiment.

Leverantören av obemannade måltidsbutiker Convini vill göra det lättare för kunden att fatta medvetna beslut genom att hållbarhetsdeklarera hela sitt produktsortiment. När kunden handlar i en Convinibutik kan de via en app se produkternas poäng för näringsriktighet, klimatpåverkan, vattenåtgång och social rättvisa.

– Nu tar vi vårt hållbarhetsarbete till nästa nivå genom samarbetet med Consupedia. Genom att erbjuda våra kunder en transparent och lättillgänglig hållbarhetsdeklaration vill vi underlätta för alla att göra medvetna val som gynnar både vår hälsa, social rättvisa och miljön. Tillsammans strävar vi efter att forma en bättre framtid och vår ambition är att inspirera fler att göra detsamma, säger Oscar Nordbrandt, Chef Supply Chain & Hållbarhet på Convin.

Consupedia, en databas för livsmedel och hållbarhet, räknar ut med hjälp av AI-teknik produkternas påverkan på olika parametrar inom hälsa, rättvisa och miljö. Varje produkt får poäng för hundragradig skala där en högre poäng innebär mer hållbart.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094