23948sdkhjf

Svenskmärkning rekryterar vd från Arla

Från och med den 15 januari är Tina Stugemo vd för Svenskmärkning AB.

Svenskmärkning AB som står bakom ursprungsmärkningen Från Sverige har gjort klart med en ny vd. Tina Stugemo är i dag kundmarknadschef på Arla Foods, men tar strax efter årsskiftet steget över till sin nya tjänst.

— Jag är stolt och också ödmjuk inför uppgiften att få vidareutveckla den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige tillsammans med Från Sverige-teamet och ägarna. För mig blir det ett naturligt steg att fortsätta i livsmedelsbranschen, säger Tina Stugemo.

Åsa Odell, styrelseordförande Svenskmärkning AB, är nöjd med tillskottet som utöver drygt nio år inom Arla, även dessförinnan jobbat länge inom fast-moving consumer goods, FMCG.

— Tina kommer till oss med gedigen erfarenhet från livsmedelssektorn, hon har en djup förståelse för såväl marknad, som kommunikation och konsumentens beteende och är en erfaren ledare. Jag är övertygad om att Tina tillsammans med Från Sverige-märkningens kompetenta team av medarbetare, och engagerade styrelse, kommer att fortsätta utveckla och leda märket mot nya framgångar.

Cirka 12 000 produkter är i dag godkända för märkningen som används av 228 företag.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08