23948sdkhjf

Procordia skriver svensk livsmedelshistoria

Procordia växer ytterligare genom sammanslagningen med Frödinge den 1 juli, och försvarar därmed Skånes position som svenskt livsmedelscentra.
Den 1 april slogs Procordia samman med Abba Seafood efter beslut inom Orkla om att stärka konkurrenskraften på den svenska marknaden. Efter Orklas förvärv av Rieber & Søn beslutades att även Frödinge med sin välkända ostkaka skulle integreras i det nya matföretaget, och idag, den 1 juli 2013, sker den juridiska integrationen. Syftet med att bilda ett gemensamt matföretag i Sverige är att skapa en stabil plattform för framtida tillväxt och utveckling av de tre bolagens starka varumärken, skriver företaget i ett pressmeddelande.

En av de större sammanslagningarna
– Vi har precis varit med om två av de större sammanslagningarna i svensk livsmedelshistoria, och bildar nu ett av landets absolut ledande matföretag med Sveriges populäraste varumärken. Jag känner mig otroligt stolt över att få vara med och forma och leda vårt nya gemensamma matföretag. Med Frödinge i företaget kommer vi att bli över 1 400 anställda och ha en omsättning på ca 4,8 miljarder kronor, säger Patrik Andersson, VD på Procordia.

Välkända varumärken
Även företagets varumärkesportfölj växer och omfattar nu många av svenska folkets mest omtyckta varumärken, som till exempel, Abba, Abba Middagsklart, Kalles, Frödinge, Mrs Cheng’s, Felix, BOB, Ekströms, Risifrutti, Grandiosa, Önos, Kung Gustaf, FUN Light, Grebbestads, JOKK, Den Gamle Fabrik, Ejderns, Svennes, Hållö, Lucullus, Limfjord, Liva Energi och Paulúns.

Huvudkontoret ligger i Eslöv och företagets anläggningar finns på nio orter i Sverige: Eslöv, Tollarp, Fågelmara, Frödinge, Kungshamn, Uddevalla (lager), Kumla, Örebro och Vansbro.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094