23948sdkhjf

Veg of Lund ökar intäkterna – ”tajmingen är rätt”

Under 2024 kommer bolaget att lansera flera nya produkter inom mejerisortimentet.

Veg of Lund, som utvecklar växtbaserade livsmedel, hade en nettoomsättning på 0,8 miljoner kronor (0,3) samt ett ebit-resultat om -5,5 miljoner kronor (-5,2) under det tredje kvartalet 2023.

”Trenden med högre intäkter och lägre kostnader som vi sett under kvartalet ger oss trygghet i att vi är på rätt väg och räknar med att under andra halvan 2024 leverera ett positivt resultat”, skriver bolagets nytillträdde vd Helene Nielsen i rapporten.

Under sin första tid som vd har Helene Nielsen gjort en översyn över kunder, marknader, organisation och kostnader. Hon uppger att Veg of Lund är redo för lanseringar och samarbeten på nyckelmarknader och kompletterande marknader där hon ser stor potential.

”Utöver expansionsmöjligheter kan vi driva företaget mer kostnadseffektivt. Jag har initierat kostnadsbesparingar och bedömer att vi kan få fullt genomslag redan under fjärde kvartalet 2023, skriver hon.

Under 2024 kommer Veg of Lund att lansera sin potatisbaserade dryck DUG på ytterligare 5–7 marknader. Bolaget kommer att ha större fokus på hemmamarknaden, då främst inom Foodservice, heter det i rapporten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063