23948sdkhjf

Återstart av sockerbruket planerat till december

Baserat på våra nuvarande utvärderingar planerar vi att återuppta betavverkningen den 11 december, säger Johan Neikell, vd Nordic Sugar AB.

Sedan i fredags har Nordic Sugar haft full tillgång till Örtoftas sockerhus för att undersöka utrustning för att förbereda återstart, meddelar Johan Neikell på bolagets hemsida.

– Efterhand som vi under de kommande dagarna får mer klarhet i status på anläggningen kan vi också bli mer precisa på det exakta datumet. Baserat på våra nuvarande utvärderingar planerar vi att återuppta betavverkningen den 11 december. Planen är naturligtvis beroende på eventuella oförutsedda problem som kan uppstå, skriver Johan Neikell.

Samtidigt har vintern dragit in över södra Sverige och risken för frostskador på betorna finns, vilket är helt avgörande för att behålla kvaliteten.

– Våra kompetenta odlare har genom åren visat sin goda förmåga att lagra och skydda sina betor, jag är övertygad om att vi kommer att se samma positiva resultat i år, menar Anders Rydén, chef Agricenter Sverige.

Det var efter att kokpannan på Nordic Sugars anläggning i Örtofta i Skåne exploderade 18 november som all sockerproduktion stoppades.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.169