23948sdkhjf

Arla höjer mjölkpriset för bönderna

Höjningen träder i kraft redan i december.

Den konventionella mjölken höjs med 10,9 öre per liter och ekomjölken med 21,8. Det innebär att det så kallade a contopriset i december blir 448,3 öre per kilo för konventionell mjölk och 515,5 öre per kilo för ekologisk mjölk. Det skriver Arla i ett pressmeddelande.

– Det ekonomiska läget ute på mjölkgårdarna är fortsatt tufft, inte minst på grund av den höga räntan. Därför är det viktigt och bra att vi kan höja mjölkpriset till våra ägare, så att de kan fortsätta driva sina gårdar och bidra till att det erbjuds ett brett utbud av goda och näringsrika livsmedel på butikshyllorna. Genom att köpa Arlas produkter stöttar du svenska bönder och svenskt lantbruk, kommenterar Cecilia Kocken, vd Arla Sverige .

De främsta anledningarna som ligger bakom höjningen är att de globala mjölkvolymerna minskar i flera stora produktionsområden och att dagligvaruhandeln fortsätter att återhämta sig efter vändningen under tredje kvartalet. Samt att marknaderna för både konventionella och ekologiska produkter börjar återhämta sig igen, står det i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078