23948sdkhjf

Fyra matsmarta innovationer har prisats

De fyra vinnarna av Circular Gastronomy Challenge 2023 får specialanpassat innovationsstöd för att utveckla idéerna under 2024.

Årets Circular Gastronomy Challenge går i år till vitt skilda idéer. Det rör sig om miljöboven jätteräkan, ett digitalt system för återanvändbara förpackningar, ett förädlingsprojekt för killingar och en objektiv studie i hur den optimala buljongen tas fram . P

– De många idéer vi fått in visar på branschens engagemang i de här frågorna. D e är ett tecken på att såväl krögare och anställda som deras leverantörer har smarta lösningar på vår tids utmaningar, säger Per Styregård, medgrundare av Circular Gastronomy och juryns ordförande.

Vinnarna är:
The Good Shrimp – Matilda Olstorpe, Håva, Söderköping.
Kasta inte killingar i soptunnan – Anna Sundberg, Enöga Stockholm, Huddinge.
Digitalt retursystem för återanvändbara takeaway-förpackningar – Clara Lidberg, Panter, Göteborg.
Objektiv studie i buljong – Petter Nilsson, Petri Restaurant, Stockholm.

Circular Gastronomy Challenge är ett innovationspris som uppmärksammar och stöttar förnyelseprojekt i restaurangbranschen Innovationspriset drivs av Circular Gastronomy i samarbete med Vasakronan, Martin & Servera, Electrolux Professional, Stockholm Gas, Göteborg & Co och Västsverige samt representanter från näringsliv, akademi och organisationer som Axfoundation, Generation Waste, Good Food Capital, IVL Svenska Miljöinstitutet, Krinova Incubator & Science Park, KTH Food, Restaurangakademien och RISE.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078