23948sdkhjf

Tysk logistikkoncern köper Frigoscandia

Tyska Dascher gör storaffär när de köper Frigoscandia med tillhörande dotterbolag.

Tyska Dachser tar grepp om livsmedelslogistiken i Norden genom förvärv av Frigoscandia som är verksamma inom temperaturkontrollerade och frysta produkter. Köpet inkluderar företagets fordonsflotta och nätverk. Huvudkontoret ligger i Helsingborg.

Frigoscandias vd, Peter Haveneth, kommer att fortsätta leda bolaget.

– Som en del av Dachser har vi fortsatt tillgång till det europeiska Food Logistics nätverket som betjänar 34 länder och kan på så sätt positionera oss för framtiden. Genom att bli en del av Dachser-familjen har vi de bästa förutsättningarna för fortsatt operativ tillväxt och för att kunna fortsätta erbjuda våra kunder den högsta nivån av tillförlitlighet och kvalitetsstandarder, säger Peter Haveneth i en kommentar.

Dachser har bedrivit verksamhet på de nordiska marknaderna med en egen regional organisation – som representeras genom affärsområdena European Logistics och Air & Sea Logistics – sedan 2005. Företaget har 13 filialer i Danmark, Sverige, Finland och Norge. Icke-temperaturkontrollerade transporter av livsmedel, som de som ibland utförs av Dachser Nordics European Logistics, kommer inte att påverkas av förvärvet.

Förvärvet är föremål för godkännande av de europeiska konkurrensmyndigheterna.

Fakta

Frigoscandias personalstyrka på 1 300 medarbetare vid cirka 40 anläggningar, är främst belägna på kärnmarknaden inom Sverige samt i Norge och Finland. 2022 genererade företaget en omsättning på 280 miljoner euro. Företaget grundades 1948 och erbjuder leveranser i Sverige, Norge och Finland genom ett nära sammanlänkat och högpresterande nätverk som är indelat i tre affärssegment. Inrikes transporter i Sverige bestående av ett rikstäckande transportnät med en fordonsflotta på cirka 500 fordon, varav cirka 260 egna fordon. Internationella transporter som omfattar 51 marknader globalt genom väg-, flyg- och sjöfrakt. Lagerverksamhet vilket omfattar tolv lager i Sverige och tre lager i Norge.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096