23948sdkhjf

El Taco Truck tar in 12 miljoner i kapitalrunda

El Taco Truck vill fortsätta växa i Norden. Bolaget har i en ny kapitalrunda tagit in 12 miljoner kronor för att finansiera en lansering i Norge.

Det Nicoya-ägda bolaget El Taco Truck redovisade förra året en kraftig ökning av omsättningen till 48,9 miljoner kronor. Men förlusterna ökade ännu mer , till 48,1 miljoner. Det är mer än dubbelt så mycket som under 2021 då förlusten landade på 23,8 miljoner.

I maj sa El Taco Trucks vd Robert Wranning till Breakit att det inte är någon långsiktig strategi att fortsätta täcka förlusterna med externt kapital. Ändå har en ny kapitalrunda nu gjorts. Enligt Breakit har El Taco Truck tagit in 12 miljoner kronor i en runda som stängde i november.

Bolaget tog också in 50 miljoner kronor från investerare i fjol. Totalt har El Taco Truck tagit in 117 miljoner kronor, enligt ägardatatjänsten Eivora.

Det nya kapitalet ska användas till en lansering på den norska marknaden, vilket betyder att bolaget framöver kommer att finnas i hela Norden.

– Med vår expansion till Norge och ökade närvaro i tacohyllan i Sverige och Danmark, är jag övertygad om vår förmåga att erövra ytterligare marknadsandelar inom tacomarknaden i Norden, som är värderad till 4,5 miljarder kronor, säger Robert Wranning till Breakit.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078