23948sdkhjf

Arla får ny global jordbrukschef

Lisa Ehde kliver in som global jordbrukschef för Arla den 1 mars.

Graham Wilkinson har valt att lämna som roll som jordbrukschef för Arla för att bli vd för Agriculture and Horticulture Development Board, AHDB, i Storbritannien. I stället kommer Lisa Ehde kliva in som ansvarig för jordbruks- och medlemsfrågor globalt. Tidigare har hon varit ansvarig för jordbruks- och medlemsfrågor i Arla Sverige, där hon ingått i svenska ledningsrollen.

– Det är med blandade känslor jag lämnar Mjölksveriges roligaste och mest spännande jobb. Jag är så tacksam över samarbetet med alla våra svenska ägare de senaste tre åren. Men jag är samtidigt otroligt glad över denna möjlighet att fortsätta jobba med de frågor som jag brinner för på global nivå, säger Lisa Ehde, i en kommentar.

Hanne Søndergaard, medlem i koncernledningen och chef för jordbruk, hållbarhet och kommunikation på Arla globalt, är nöjd med rekryteringen.

– Lisa har en imponerande meritlista och har under sin tid på Arla redan gjort viktiga insatser för våra ägare och stora avtryck på jordbruksagendan. Hon är en stark ledare, som har bredden och erfarenheten att kliva in i denna nyckelroll på företaget, säger Hanne Søndergaard.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.377