23948sdkhjf

Öppnar 90-konto för att vända ekotrenden

Ekologiska Lantbrukarna tar till ett nytt grepp för att konsumenten ska kunna bidra till omställningen.

En nedåtgående trend inom ekologisk mat har länge pågått. Under föregående år visade statistik att försäljningen av ekologiska livsmedel sjönk. Utvecklingen har påverkat flera jordbruk som i vissa fall har behövt gå tillbaka till konventionell verksamhet. Nu genomför Ekologiska Lantbrukarna en satsning för att vända på trenden.

Organisationen öppnar ett 90-konto för att erbjuda fler möjligheten att bidra med ekonomiska medel till omställningen. Ett 90-konto ges till seriösa organisationer via Svensk insamlingskontroll som ser till att pengarna går till rätt ändamål.

– De renodlade eko-organisationerna i Sverige är få och resurssvaga, särskilt i jämförelse med de starka ekonomiska intressen som verkar för en fortsatt insatsmedelsintensiv jordbruksutveckling. Samtidigt vet vi att en stor del av befolkningen värdesätter det svenska ekologiska lantbruket och vill bidra mer än bara som konsument eller med sin röstsedeln. Vi tror att 90-kontot är ett effektivt sätt att engagera fler i att vända de senaste årens trend, säger Sofia Emilsson, verksamhetsledare på Ekologiska Lantbrukarna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079