23948sdkhjf

Öppet brev till kungen: Det finns hållbar choklad

Marabou är inte längre önskvärd som kunglig hovleverantör. Chokladaktörer skriver i ett öppet brev till kungen att det finns hållbara alternativ.

Nyligen deklarerade hovet att Marabou inte längre får vara kunglig hovleverantör. Enligt ett meddelande från hovet till TT har hovleverantörsnämnden gjort en samlad bedömning och kommit fram till att Marabou inte längre får fortsätta som hovleverantör.

Nu uppmanar Fairtrade, Malmö Chokladfabrik, Eguale och Divine Scandinavia hovet i ett öppet brev, att kungen borde satsa på hållbar choklad i stället. 

Bland annat står det att ”genom att välja Fairtrade-certifierad kakao kan vi alla – konsumenter, företag och kungligheter – bidra till att förändra det (branschen, reds. anm.). Med Fairtrade får kakaoodlarna en bättre betalning för att de ska ha möjlighet att försörja sig och bygga en hållbar framtid för sig själva och sina familjer. Det stärker också deras möjligheter att anpassa sig till klimatförändringarna och odla hållbart”.

I brevet poängterar man kungens inflytande på svenska medborgare och företag.

”Kungen och hela hovet är viktiga förebilder för såväl privatpersoner som företag i Sverige. Vi vill därför vädja om att hovet vid val av en framtida hovleverantör av choklad beaktar hur den produceras.”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062