23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Öppnar upp för mer export av svenskt kött

Japanska myndigheter har gjort en ny riskutvärdering av Sveriges status.

Myndigheterna i Japan har tittat på Sveriges hantering av sjukdomen bovi spongiform encefalopati, BSE. Efter att ha gjort en ny riskutvärdering har Japan tagit bort det tidigare ålderskravet. Det gör att det är möjligt att exportera nötkött från djur som är äldre än 30 månader till landet. Samtidigt godkänns också export av processade och värmebehandlade nötköttsprodukter.

Det finns ett nytt exportverifikationsprogram (EVP) och ett nytt djurhälsokrav (AHR) som den som vill exportera måste förhålla sig till. 

Läs mer om Japans krav på anläggningar och produkter hos Livsmedelsverket.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.094