23948sdkhjf

Fazer investerar

Fazer fortsätter investera i Villmanstrand.
Fazer stärker sin verksamhet på konfektyrfabriken i Villmanstrand. Denna månad inleddes ny konfektyrproduktion på linjen för chokladdragéer. En ny produktionslinje för lakrits byggs nästa år och medför investeringar på totalt över 2 miljoner euro i Villmanstrand.

- Fazers konfektyrproduktion i Villmanstrand har vuxit i stadig takt – även under de nu ekonomiskt svåra åren. Investeringen i en ny lakritslinje ger ökad stabilitet i framtiden. Farten har bara ökat den senaste tiden, säger Taisto Pitkänen, direktör för Fazers konfektyrfabrik i Villmanstrand i ett pressmeddelande.

Sysselsätter 350 personer
Förutom dragélinjen och den nya lakritslinjen på konfektyrfabriken har investeringarna i Fazers bageri i Villmanstrand medfört jobb för såväl de lokala Fazer-medarbetarna som för underleverantörer i södra Karelen. Konfektyrfabriken sysselsätter direkt 350 personer i Villmanstrand, bageriet över 100 personer och Fazer Food Services restauranger cirka 60 personer. Fazer är en av de största privata arbetsgivarna i Villmanstrand.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078