23948sdkhjf

Han tar över rodret som vd för Orkla Europa

Aku Vikström blir ny vd för Orkla Foods Europa.

I september kliver Aku Vikström in som ny vd för Orkla Europa. Han efterträder Atle Vidar Nagel Johansen som tillfälligt suttit på tjänsten sedan oktober 2023.

Aku Vikström har tidigare haft flera olika vd-poster, senast för NoHo partners som har en portfölj på över 250 restauranger.

– Efter en omfattande rekryteringsprocess är vi glada över att Aku Vikström har tackat ja till tjänsten som ny vd. Under många år har han skapat värde i flera olika vd-poster under olika ägarstrukturer. Han har också en djup förståelse för konsumentsektorn och starka ledaregenskaper kombinerat med ett strategiskt tänk, säger Xavier Belison, ordförande för Orkla Foods Europe, i pressmeddelandet.

Aku Vikström meddelar att han ser framemot att bygga Orkla vidare.

– Jag ser fram emot att bli en del av Orkla Foods Europes team och bli en del av ett företag med en imponerande samling av välkända varumärken som positivt påverkar vardagen för miljontals människor. Jag ser fram emot att bygga vidare på detta starka arv tillsammans med de duktiga medarbetarna på Orkla, säger Aku Vikström.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093