23948sdkhjf

Whiskytillverkaren expanderar till Storbritannien och Kina

Mackmyra kan nu erbjuda sin whisky på brittiska och kinesiska marknaden.

Whiskytillverkaren Mackmyra har tecknat två nya distributionsavtal i Storbritannien och Kina. Två viktiga marknader enligt Mackmyra då de ser potential till en stor tillväxt. Den kinesiska marknaden för whisky motsvarade ungefär sex miljarder svenska kronor förra året. Intresset för whisky växer starkt i Kina menar tillverkaren, speciellt inom åldersgruppen 30 - 40 år.

– Vi är mycket glada över att meddela dessa nya distributionsavtal för den brittiska och kinesiska marknaden. Det är ett bevis på den höga kvalitet, unika smakprofil och varumärkets attraktionskraft som Mackmyras nya produktlinjer representerar. Vi ser fram emot att dela vår passion för svensk hantverkssprit med en ännu större publik runt om i världen. Denna framgång är resultatet av hårt arbete från våra medarbetare och stärker vår gemensamma satsning på att göra Mackmyra Svensk Whisky AB till ett internationellt framstående varumärke, kommenterar vd:n Patrick Björsjö.

2023 blev ett utmanande år för Mackmyra som fick skära i organisationen på grund av minskad försäljning. I en tidigare intervju med Food Supply berättade Patrick Björsjö att de lagt fram en fem år lång lanseringsplan för att möta marknaden på ett mer planerat och korrekt sätt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078