23948sdkhjf

Fyra startups får fördelar i dagligvarukedja

Startupbolagen Farmers & Chefs, Gårdsfisk, Planet Dairy och Stacky’s ingår i Icas nya program för ökad exponering i butik.

Ica lanserar Framtidens smaker, ett program där livsmedelskedjan tillsammans med cirka 30 butiker ska stötta fyra startupbolag med innovativa hållbara produkter för att få större genomslag i butik. 

Genom att ge Farmers & Chefs, Gårdsfisk, Planet Dairy och Stacky’s hjälp under en längre tid. Med bland annat ökad exponering vill man kunna ändra på konsumenternas vanor. 

– Nya hållbara affärsmodeller är ett måste för branschen och planetens framtid, det är därför extra kul att vi satsar ännu mer på innovation inom detta område. Vi hoppas att acceleratorprogrammet som första initiativ blir en språngbräda för att skiftet mot mer hållbar konsumtion och hållbara affärer kan snabbas på, säger Ariella Rotstein, chef för Impactx på Ica Gruppen.

Smakprovningar och med hjälp av innovativa lösningar i butik ska de nya produkterna få ökad synlighet. Dessutom får bolagen tillgång till Icass expertis samt statistik och data för att få dem att växa och fatta rätt beslut.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078