23948sdkhjf

Sveriges bästa automatkaffe koras i Coffee Professionals Cup

Kaffetävlingen för vendingoperatörer går av stapeln på Örenäs slott.
Coffee Professionals Cup är en nordisk tävling för vendingoperatörer där Sveriges godaste och bästa kaffe från automat ska koras. Tävlingen går av stapeln den 20 september på Örenäs slott, söder om Helsingborg.

Nestlé Professionals är värd
För tredje året i rad står Nestlé Professionals värd för tävlingen som går ut på att inom fyra timmar ställa in valfri kaffeautomat av typen Vending Table Top. Därefter ska deltagarna tillverka fem olika sorters kaffe på 10 minuter.

Höjd kaffestatus
De fem kaffesorterna kommer att bestå av svart kaffe med Nescafé, svart kaffe med Zoégas, en espresso, en cappuccino och en valfri kaffedrink där ingredienserna väljs ur en förutbestämd varukorg. Bidragen bedöms på utseende, smak, presenterad teknisk kreativitet och dryckespresentation. Vinnaren får inte bara äran av att ha vunnit utan också en vinst på 50 000 kronor.

- Med den här typen av tävling vill vi lyfta status på kaffe från automat. De två första årens tävlingar har varit oerhört spännande och påvisat mycket stor kaffekunskap, kreativitet, teknisk skicklighet och stor skaparglädje och vi ser fram emot samma engagemang och intresse i år, säger Ellinor Persson, Nordic Marketing Manager, Nestlé Professional, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078