23948sdkhjf

Ny generalsekreterare för Fairtrade

Magdalena Streijffert tar över posten som generalsekreterare för Fairtrade.
Tidigare riksdagsledamoten Magdalena Streijffert efterträder Helena Markstedt på posten som generalsekreterare för Fairtrade Sverige.

– Jag tror att svenska konsumenter kan fördubbla sin konsumtion av Fairtrade-märkta produkter under de kommande fem åren. I Sverige ligger vi fortfarande långt efter både Schweiz och England när det gäller både utbud och konsumtion. Jag kommer arbeta för att Sverige ska ligga i topp när det gäller att köpa Fairtrade-märkta varor, säger Magdalena Streijffert, i ett pressmeddelande.

Brinner för kommunikation och fattigdom
Magdalena Streijffert kommer senast från PR-byrån Agenda PR. Mellan 2006 och 2010 satt Magdalena i riksdagen för Socialdemokraterna. Genom sitt tidigare arbete har hon gedigen erfarenhet av internationella frågor.

– Kombinationen kommunikation och fattigdomsbekämpning är frågor som jag brinner för och har jobbat med i olika former i hela mitt yrkesliv. Handel är oerhört viktigt för utveckling och det är utmanande att få arbeta med Fairtrade som ett starkt verktyg för att säkerställa att utvecklingen går hand i hand med mänskliga rättigheter, säger Magdalena Streijffert.

Magdalena Streijffert efterträder Helena Markstedt som har haft posten som generalsekreterare sedan 2008. Helena Markstedt går nu på föräldraledighet och sedan vidare till nya utmaningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078