23948sdkhjf

Grådö Mejeri samarbetar med ytterligare mjölkgårdar

För att möta den ökande efterfrågan på Coops egna mejeriprodukter, har Coop-ägda Grådö Mejeri nu rekryterat 13 nya mjölkgårdar.
Mjölkgårdarna finns i Dalarna, Västmanland och Uppland och ska leverera cirka 13 miljoner kilo mjölkråvara, med start januari 2014, till Grådö Mejeri.

- Vi har fått mycket bra respons från intresserade mjölkleverantörer och är givetvis glada över att kunna erbjuda de mjölkbönder vi nu kontrakterar ett avtal med marknadens bästa villkor, säger Staffan Eklöv, VD Grådö Mejeri, i ett pressmeddelande.

Bättre mjölkpris
Grådö Mejeri erbjuder ett kilopris som ligger drygt 16 öre över marknadspriset. Mejeriet förbättrar också likviditeten genom att på varje avräkning betala ut en ersättning som motsvarar mejeriföreningars efterlikvid och konsolidering. De mjölkbönder som tecknat avtal upplever att detta motsvarar ett löpande förbättrat mjölkpris på 30-40 öre/kg vid leverans av 1 miljon kilo mjölk.

Möjlighet till investering
Bröderna Lars och Per Anderson har mjölkgården Simtuna Isby 2 i Fjärdhundra. De har skrivit avtal med Grådö Mejeri om leverans av mjölkråvara.

- Avtalet med Grådö Mejeri innebär att vi nu återigen har ett investeringsutrymme för underhåll av gården. Det är också en nytändning för oss som egenföretagare att leverera mjölk till ett mindre lokalt mejeri. Det ger en större närhet i affärsrelationen, säger Lars Anderson.

Mjölkleveransavtalen är 5-åriga och totalt kommer 39 svenska mjölkgårdar att leverera mjölkråvara till mejeriet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109