23948sdkhjf

Äkta vara från Guteglass

Guteglass får, efter strid mot myndigheter, rätt att kalla sin Ä-märkta glass för ”riktig”.
Mitt under den hektiska glassäsongen i somras fick den gotländska glasstillverkaren Guteglass ett mycket tråkigt besked. Region Gotlands miljö- och hälsoskyddsnämnd beslutade då att Guteglass inte längre får kalla sin glass för "riktig". Men Guteglass tog strid och enligt ett pressmeddelande från Äkta Vara får nu företaget rätt av regionen att återigen kall sin glass för ”riktig glass”, men med en förklarande text om vad det innebär.

– Det här beskedet var roligt. Det känns som en liten upprättelse, säger glassmästare Jimmy Hardingz till helagotland.se.

Bakgrunden ska ha varit att Glassrådet, en sammanslutning av bland annat de stora glassjättarna, ogillat företagets märkning med "riktig glass", enligt helagotland.se. Efter en inspektion från kontrollmyndigheten ålades Guteglass därför att ta bort texten från förpackningarna.

Guteglass tillverkas uteslutande på riktiga ingredienser och innehåller inga tillsatser. Sorten Honung & saffran innehåller till exempel: mjölk, grädde, äggula, socker, honung och saffran.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078