23948sdkhjf

Coca-Cola minskar sin vattenförbrukning

Vattenförbrukningen för att tillverka en liter Coca-Cola i Sverige minskade med två procent under 2012 jämfört med föregående år.
Mellan 2011 och 2012 minskade vattenförbrukningen med två procent för att tillverka en liter Coca-Cola i Sverige, från 1,90 liter till 1,86 liter. Målet för 2012 var att minska med tre procent. Det långsiktiga målet är att komma ner i 1,2 liter vatten per liter Coca-Cola till år 2020. Delmålet för nästa år är 1,5 liter. Minskningen är en del av ett större arbete som Coca-Cola Enterprises Sverige genomför, där klimatavtrycket i hela värdekedjan ska minska med en tredjedel.

– För att minska förbrukning av vatten har vi bland annat effektiviserat vår rengöring och diskning, vilket sparar både vatten och kemikalier. Många områden i världen är vattenstressade och vi arbetar därför hårt för att ta fram innovationer och smarta lösningar, både i Sverige och internationellt, säger Peter Bodor, informationsdirektör på Coca-Cola Enterprises i Sverige i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078