23948sdkhjf

Sylvén lämnar vd-posten i ICA-handlarnas Förbund

Sylvén väljer att lämna vd-posten i ICA-handlarnas Förbund
Efter nästan exakt tio år som vd för ICA-handlarnas Förbund väljer Claes-Göran Sylvén att lämna vd-uppdraget för att återgå till rollen som ICA-handlare, tillsammans med Magnus Aronsson, på ICA Kvantum Flygfyren i Norrtälje. Claes-Göran behåller uppdraget som styrelseordförande i börsnoterade ICA Gruppen där ICA-handlarnas Förbund är huvudägare, enligt ett pressmeddelande.

Fredrik Hägglund ny VD
Till ny vd har styrelsen utsett vice vd Fredrik Hägglund. Fredrik är uppvuxen i en handlarfamilj i ICA Gluntens Matmarknad i Umeå. Därefter arbetade han som advokat i Bryssel innan han 2002 anställdes som chefsjurist i ICA-handlarnas Förbund och Hakon Invest. Fredrik Hägglund har varit styrelseledamot i ICA AB under många år och är idag ledamot i ICA Gruppens styrelse samt ledamot i styrelserna för de europeiska handelsorganisationerna Independent Retail Europe (UGAL) och Eurocommerce.

- När vi i Hakon Invest förvärvade resterande aktier i ICA och bildade ICA Gruppen innebar det att vi långsiktigt säkrade ägandet i ICA. Därmed har vi skapat de bästa förutsättningarna för såväl ICA som för den enskilde handlaren att fortsätta utvecklas med vår framgångsrika affärsmodell ”ICA-idén”, säger Claes-Göran Sylvén.

- Jag har personligen fått vara med om en fantastisk resa under mina år som VD. Jag har varit med från att vi gjorde affären med Ahold år 2000 fram till att vi nu skapat en ny stabil plattform för ICAs fortsatta utveckling, fortsätter han.

Claes-Göran Sylvén lämnar vd-posten den 31 januari 2014.



Läs mer om: Ica
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.329