23948sdkhjf

Jokkmokk är Årets Matlandethuvudstad 2014

Vinnare i tävlingen Årets Matlandethuvudstad 2014 är Jokkmokk.
Jokkmokk tar hem titeln "Årets Matlandethuvudstad 2014" i hård konkurrens med sex andra finaliststäder.

- I Jokkmokk lyckas man kombinera tradition med nytänkande kring maten med råvaror från skogen och fjället. Det är extra roligt att en liten kommun som Jokkmokk visar upp en sådan bredd, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson i ett pressmeddelande.

Sju finalister
Från sju fina finalistbidrag har expertrådet för Matlandet valt ut Jokkmokk till vinnare i tävlingen Årets Matlandethuvudstad 2014. Övriga finalister i årets tävling var Vara, Borgholm, Jönköping, Kristianstad, Halmstad och Malmö. Landsbygdsminister Eskil Erlandsson delar ut priset till vinnaren vid en ceremoni i januari 2014. Jokkmokk blir den fjärde staden som utses till Årets Matlandethuvudstad och tar över efter Gotland som innehar titeln under 2013.

- Vilken fantastisk möjlighet att marknadsföra vår fina mat! I Jokkmokks kommun har vi många duktiga matkreatörer, gammal fin matkultur med fina lokala råvaror hela vägen från skog till bord. Den samiska maten har, som någon sa, kommit ut ur garderoben i och med matlandetvisionen och nu blir den ännu mera synlig, säger Annika Almqvist, VD för Strukturum i Jokkmokk AB.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063