23948sdkhjf

Lantmännen Agroetanol väljer FOOD DIAGNOSTICS

Lantmännen Agroetanol väljer FOOD DIAGNOSTICS realtids PCR lösning.
Lantmännen Agroetanol, som är producent och leverantör av spannmålsbaserad drivmedelsetanol, väljer bioteknikföretaget FOOD DIAGNOSTICS realtids PCR lösning.

– Vi valde FOOD DIAGNOSTICS och deras realtidsPCR-lösning för att vi ville ha en snabb och pålitlig intern kontroll av våra salmonellaprover. Vi ser många fördelar med att ha ett eget laboratorium, bl.a. så upprätthåller vi hög kompentens inom företaget och det är alltid roligt att utvecklas i sin yrkesroll säger Anna-Karin Wingren, laboratorietekniker på Lantmännen Agroetanol i Norrköping i ett pressmeddelande.

- En trend som accelererat de senaste 10 åren är att företag väljer att lägga ned sitt interna laboratorium och skicka sina prover till ett externt bolag. Ett av huvudskälen är att man sitter fast med gamla arbetsintensiva metoder som är dyra i drift och kräver en stor personalstyrka. Då kan ett lockande alternativ vara att istället skicka iväg alla prover, men när man gör detta så förlorar man en viktig komponent i sitt kvalitetsarbete. Samtidigt skapas det en ohälsosam situation där ett fåtal externa bolag dominerar hela marknaden. FOOD DIAGNOSTICS vision är att försöka vända denna trend och hjälpa företag att ta kontroll över sitt kvalitetsarbete. Detta genom att erbjuda totallösningar för att starta upp snabba och kostnadseffektiva interna analyser som använder moderna metoder och teknik, säger Johan Hult, FOOD DIAGNOSTICS.

Om FOOD DIAGNOSTICS AB
FOOD DIAGNOSTICS AB är ett bioteknikföretag i Göteborg som erbjuder den senaste tekniken inom snabba, enkla och kostnadsbesparande analysmetoder för livsmedel. Företaget hjälper livsmedelssektorn med kundanpassade lösningar inom mikrobiologi, kemi och hygienkontroll.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112