23948sdkhjf

Lantmännen ger möjlighet att investera i nordisk kyckling

Lantmännens styrelse undersöker nu intresset hos medlemmarna att köpa aktier i Scandinavian Standard AB.
Lantmännens styrelse undersöker nu intresset hos medlemmarna för att köpa aktier i ett bolag som kommer att äga Lantmännens del i Scandinavian Standard AB. Detta bolag äger i sin tur Kronfågel, SweHatch och Skånefågel i Sverige, Danpo i Danmark och Cardinal Foods i Norge, enligt ett pressmeddelande.

Nordens största kycklingföretag
Våren 2013 formades Nordens största kycklingföretag genom att Lantmännen tillsammans med det engelska bolaget Cap-Vest bildade ett nytt ledande bolag på kycklingmarknaden, Scandinavian Standard AB. Det nya bolaget förvärvade Kronfågelgruppen i Sverige och Danmark från Lantmännen och Cardinal Foods AS i Norge från ett norskt bolag. Med en omsättning på 5,4 miljarder SEK är det nya bolaget nordens ledande aktör på kycklingmarknaden. Leif Bergvall Hansen, tidigare vd för Kronfågelgruppen, är vd för det nya bolaget Scandinavian Standard AB.

– Att vi gick in som stor minoritetsägare i det nya bolaget visar att vi tror på affären, på ledarskapet och inte minst utvecklingen i branschen. Utifrån de här förutsättningarna vill vi undersöka intresset hos Lantmännens medlemmar för att investera i kycklingaffären, säger Bengt-Olov Gunnarson, ordförande i Lantmännen.

Intresseanmälan
I ett första skede går Lantmännen ut med en intresseanmälan för att sedan utifrån intresset bland medlemmarna besluta om man slutgiltigt kommer att sälja aktier i bolaget. I de förutsättningar som ges för investeringen framgår tydligt att pengarna är låsta under flera år, att möjligheten att sälja aktierna före ”slutdatum” är begränsad och att det inte kommer att bli någon årlig utdelning. Utskicket av intresseanmälan i sig innebär alltså inte något bindande erbjudande från Lantmännen om att sälja aktier i bolaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078