23948sdkhjf

Skårs gård vann Matverk 2014 Halland

Skårs gård vann, tillsammans med råvaruproducenten Bengt Nybergh, Matverk 2014 Halland.
I samband med årets skördefest på Tjolöholms slott avgjordes Matverk 2014 Halland. Det blev två sorters bröd som till slut gjorde upp om guld och silver. Ett stenugnsbakat bröd med känsla av forntiden, fick se sig besegrad av Skårs gårds aronia- och lavendelknäcke som knäckte konkurrenterna med ett genomtänkt koncept.

För bra hjärnhälsa
Förädlarna och kockarna Cecilia Urbanke och Annkie Brundin, som arbetar på Skårs gård utanför Kungsbacka, lyckades ta fram ett recept, som förutom en god ätupplevelse, också bygger på idén om en god hjärnhälsa.

- Vi har en annorlunda idé och ett helhetstänk som genomsyrar det här knäckebrödet. Innan vi bestämde oss för receptet, tittade vi runt i trädgården för att se om vi kunde hitta ingredienser som också är bra för hjärnan. Vi har aroniabär och en lavendelhäck här i trädgården, och i skogen har vi enbär och nässlor. Nyttiga kombinationer som tillsammans med kanel dels höjer smaken, dels sänker blodsockret, säger Annkie Brundin i ett pressmeddelande.

Limabacka Kvarn stod för huvudråvaran
Råvaruproducent Bengt Nybergh från Limabacka Kvarn, som står för huvudråvaran fullkornsdinkel, är inte förvånad över framgången:

- Jag fick ett smakprov redan på fredagen innan tävlingen, och kände direkt att det här knäckebrödet kommer att vinna, säger Bengt Nybergh som är både stolt och lyrisk. Förutom smaken, hyllar han även konsistensen som är "behagligt spröd" - och färgen av purpur som gjort knäckebrödet mer attraktivt och speciellt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078