23948sdkhjf

Wiréns gård tar hem Matverk Östergötland 2014

Pastej från Östergötland med tydlig smak av lever är klar för riksfinalen i Matverk 2014.
I samband med tillställningen Östgötamat, då Östergötland för sjunde gången i rad höll sin största matmässa, arrangerades också tävlingen Matverk Östergötland 2014.

Där gick gårdspastej från Wiréns gård vinnande i kampen om vilken produkt som ska representera Östergötland i riksfinalen som kommer att hållas i Nyköping i januari, 2014.

Familjeföretag
Wiréns "Jord och skog" från Kinda kommun är ett familjeföretag som driver gårdsbutik, föder upp djur och håller i skogs- och maskinentreprenad. Nu har Wiréns en vinnarprodukt för hela Östergötland på sin gård.

- Jag är den som föder upp djur här, säger Britt-Marie Wirén som experimenterat och arbetat fram vinnarreceptet tillsammans med kollegan Anita Andersson i ett pressmeddelande.

Pastej på lever
Och laget valde att göra en pastej på en bit som ofta kastas, nämligen levern.

- Vi har medvetet riktat oss mot äldrevården, och tagit fram en smak som har en kraftigare smak av lever än den leverpastej du vanligtvis köper i butikerna i dag. Pastejen är gjord efter ett gammalt recept och många äldre känner ofta igen den tydligare smaken av lever som vi erbjuder. och vi har redan fått god respons från de som har smakat, säger Britt-Marie Wirén.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062