23948sdkhjf

Sveriges första riktiga korvrestaurang öppnar

Nu öppnar Printz - Sveriges första riktiga korvrestaurang.
Den nyöppnade restaurangen Printz har en matsal, en mathall, en grill, en bar, en ölhall och en deli. I hjärtat av restaurangen ligger korvmakeriet, där alla korvar som serveras stoppas för hand. På menyn finns växelvis ett 100-tal egna korvar - på kött, fågel, fisk, skaldjur och grönsaker. Bakom det nya konceptet, som bjuder både privatpersoner och företag på en ny upplevelse, står framgångsrika matentreprenören Ricard Constantinou, enligt ett pressmeddelande.

Gör sina egna korvar på plats
Korv på riktigt. Öl på riktigt. Printz, som ligger vid Slakthusområdet och Globen, tar den goda korven och det välsmakande ölet till nya nivåer. Hantverket i Printz korvmakeri och tillagningen i köken är i allra högsta grad utförda från grunden. I korvmakeriet sker all korv- och salamitillverkning, detaljstyckning och hängmörning.

- Vi plockar upp Slakthusområdets korvtradition på ett eget sätt och vill ge gästerna en upplevelse i atmosfär och känsla, hantverk och tillagning. Printz är Sveriges första riktiga korvrestaurang av rang, där i stort sett allt som serveras är egentillverkat på plats. Naturligtvis serveras även rätter utan inslag av korv, säger Ricard Constantinou, initiativtagare till Printz.

- Korv är en del av svensk matkultur, men har i dag ett lite oförtjänt dåligt rykte. Genom att tillverka och servera korv av hög kvalitet hoppas vi att korven ska återfå sitt goda anseende.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078