23948sdkhjf

Lidl skapar varumärket Svea Lantkött

Svenskt kött säljs i Lidls köttdiskar under varumärket Svea Lantkött.
Allt fler kunder efterfrågar svenskt kött. Det är något Lidl har lyssnat på och tagit fram varumärket Svea Lantkött. Svea Lantkött är noggrant utvalt kvalitetskött från svenska gårdar.

– Kött är något som vi svenskar ställer extra höga krav på, och det har vi tagit till oss. Tack vare den omsorg vi på Lidl lägger ned i allt från inköp till kvalitetskontroller kan vi erbjuda svenskt kött av riktigt hög kvalitet till ett bra pris, säger Martin Severin, inköpare av kött på Lidl i ett pressmeddelande.

Produktserie med tjugo produkter
I Svea Lantkötts produktserie finns för tillfället tjugo produkter. Som exempel entrecôte och ryggbiff i skivor som är mörat i minst tolv dagar, vilket ger ett saftigt och mört resultat. Där finns även allt från svensk nötfärs och välrökt kassler med 93 % kötthalt, till fläskytterfilé.

Säkerställa kvalitén
Lidl säkerställer högsta möjliga kvalitet på allt kött genom att ställa höga krav på våra köttleverantörer. Butiken säljer endast kött som levererats av anläggningar med certifiering enligt BRC, IFS eller FSSC 22000, standard för livsmedelssäkerhet. Leverantörerna följer svensk lagstiftning och svenska lagar gällande djurskydd.

Lidl använder också ett externt företag som utför oanmälda leverantörskontroller för att säkerställa vår kvalitet.
Kommentera en artikel (9)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095