23948sdkhjf

Stort intresse för Box Destilleri

Box Destilleris emission övertecknadades med 44 procent.
När emissionen i Box Destilleri AB stängdes den 14 oktober hade den övertecknats med 44 procent, vilket är ett mycket stark gensvar från marknaden och visar på en stark framtidstro på svenskproducerad whisky.

– Vi är överväldigade över det intresse vi har mött både bland dem som intresserar sig för whisky och bland dem som investerar i aktier med intressant potential. Vår ambition att tillverka världens bästa whisky är uppenbarligen något marknaden och whiskysverige tror på, säger Thomas Larsson vd för Box Destilleri AB i ett pressmeddelande, som i samma andetag passar på att välkomna över 700 nya aktieägarna.

Bygger ut
Kapitaltillskottet, ca 12 MSEK gör det möjligt för Box att uppföra både ett nytt lagerhus och ett besökscenter som kan ta emot de många tusentals turister och whiskyentusiaster som årligen besöker destilleriet i Ådalen.

Trots överteckningen kommer alla som tecknat sig att få den tilldelning de har begärt. Det möjliggörs genom att emissionsgaranterna avstår en del av sin teckning.

– Vi går nu vidare mot nästa steg i vårt företags utveckling. Vi gör det med ett stort antal nya ägare som tror på oss, på svensk kvalitetswhisky och på en spännande framtid för Box Destilleri AB, säger Thomas Larsson.

Aktien i Box Destilleri handlas på Alternativa aktiemarknaden som även varit behjälpliga som finansiell rådgivare under emissionen. Den första buteljeringen med Box Single Malt Whisky är planerad att lanseras i juni 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078